Det börjar gå bra nu

 

Nu ska jag bara lära mig 1on1 också :P Dessutom ser jag att man knappt kan se vad bilden föreställer. Men det är iaf jag och Tassadaren från bw/wc3 för de som kommer ihåg som placerat oss som #1 i Platinum 2v2. Dessutom Glurko så berättade han en liten rolig incident när du och jag mötte Dark Souls i gosu league för en sisådär 100 år sen. Tydligen så hade vi förlorat 2v2 och sen hade du vunnit mot Tassadaren i 1v1 och så skulle jag möta den andra killen, men han ville inte! Så Tassadaren fick spela igen. Alltså, folk fuskade mot oss i Gosu League!!!


Framsteg!

Idag har jag laddrat lite. Fyra matcher blev det, varav tre vinster, vilket innebär att jag nu har 5-4 i matcher i gulddivisionen (placeringsmatcherna inte inräknade, då)! Första gången jag har legat på plus-statistik där. Vilka framsteg, va?
Mycket av det beror på att protoss är ett mycket populärt ras-val, och hitills har jag bara mött en protoss som ens haft en chans mot zergling/roach-rush. Honom mötte jag idag. Han krossade mig totalt, för han var den enda jag mött som verkligen använt sentries och force fields på ett bra vis, och fick mig att slösa bort mina enheter.

En annan sak som hände för första gången idag var att jag vann en zerg vs zerg i denna divisionen. Det har jag annars bara lyckats med i placeringsmatcherna. Han expade och jag mutaliskrushade, och hann precis få upp mina mutas i tid att segra! Det kändes fint!De andra två vinsterna var då alltså mot två protosser. Båda föll snabbt och lätt offer för zerglings och roaches. För de använde inte force field. Hah!

Hejdå!

/Glurko

Något slags rekord?

Nu borde jag snart ha något slags rekord i antal spelade placeringsmatcher. Efter att jag och Olle hade spelat lite häromdagen såg jag nämligen att alla matcher jag spelat återigen var borta. Puts väck!
Vännerlistan var dock kvar, men inga matcher.

Så idag spelade jag återigen 5 placeringsmatcher, med det gamla vanliga resultatet. 4 vinster, 1 förlust, gulddivision.
Ovanligt var dock att denna gången mötte jag tre protosser. En av dem försökte bygga gateways precis utanför min bas och rusha, men han blev snabbt påkommen och dödad. De andra två dog av zergling/roach-rush.
En zerg mötte jag också, men han disconnectade tidigt, så där blev ingen match, men en seger.

Sen då den där jävla terran. Matchen gick ganska bra ett tag, men jag fick för mig att jag skulle gå mutas, vilket kanske inte var så smart. Men när han kom med såna där små bilar som sprutar eld (hellions har jag förstått att de kallas) lyckades jag i alla fall omringa och döda dem med zerglings på ett mycket vackert sätt.För övrigt tycker jag det är lite svårt att veta exakt vad jag ska göra mot terran. Det känns som att de har så många olika val mot zerg. Det kan bli marines/marauders, det kan bli hellions, det kan bli flygare... Det kan bli lite av varje helt enkelt, och jag har svårt att komma på hur jag ska scouta deras baser för att se vilket de tänker bygga.
Tips är välkomna!

/Glurko

Mycket att lära...

Spelade med Glurko igårkväll. Det gick inte så bra. Eller ska man se det i vinster o segrar så gick det ok. Vi vann 2 och förlorade 2. Men vi hade kunnat vinna fler,  men jag är så kass! Skäms nästan lite. :) När matchen blir för lång så tappar jag bort mig och min reptilhjärna tar över och får mig att spela enbart för att "överleva". Jag börjar bygga arbetare och sådana där basicsaker ist för att få ihop en arme och slå till där det behövs. Jag klickar runt hit o dit och gör småsaker som inte spelar nån som helst roll och tappar direkt initiativet som är ett måste för att segra.
Hade jag kunnat samla mig och pumpa, pumpa och pumpa ut gubbar på slutet när man har 4-5 hatcheries ist för att bryta ihop så hade vi vunnit en match till igår.
Man inser att man har mycket att lära om hur man spelar och jag inser nu mer än nånsin att min stora svaghet är när när matchen blir för lång, då tappar jag kontrollen. Jag är otroligt dålig på att sätta nyckelbyggnader på shortkeys för att snabbt kunna bygga upp en arme igen och även på att avgöra när det är dax att anfalla. Men men, som jag brukar säga. Övning kräver färdighet.
Kvällen igår slutade iaf mycket underhållande då vi bestämde att jag skulle gå Zealots och Colossus medan Per gick Mutas. Det funkade mycket bra och det slutade såhär...
Jag hittade även "friend note" i menyn. Det utnyttjade jag direkt. :)
/Shazbot

Glurkos 1on1-äventyr i gulddivisionen

Senast skrev jag om hur jag spelade mina placeringsmatcher, och sedan dess har jag vågat mig på 5 "riktiga" matcher. De första tre var ganska längesedan jag spelade, så jag minns inte så mycket av dem. Men jag fick stryk i två av dem och min motståndare lämnade spelet i början av den tredje.
Idag har jag spelat ytterligare två matcher. Båda matcherna som zerg mot en terranmotståndare. I båda gick jag även direktexpansion, då roach-rush utan expansion har visat sig ganska värdelöst mot terran tidigare.

I den första blev jag påkommen och det aset lyckades precis skjuta ner mitt expansionshatchery innan mina zerglings åt upp hans marines. På grund av wall-in fanns det ingen chans till direkt vedergällning, och med mineralerna jag förlorade på mitt expansionsförsök blev jag efter ett litet tag översprungen av marinsoldater.

Den andra matchen var roligare, men också hejdlöst jobbig. Denna terranmotståndare lät mig expa, som jag ville. Istället bunkrade han in sig och gick banshee-rush.
Även om jag hade ett gäng hydralisker när han kom så hann han förstöra ganska mycket i sin första attack, då många av dem var ute på marsch i vida världen när min bas blev nedskjuten.
Sedan flög han runt som en idiot och pangade ner expar för mig. Jag fortsatte bygga expar, och han fortsatte skjuta ner dem. Hydralisker och overseers jagade runt cloakade banshees överallt.

Jag hade ganska god inkomst genom hela matchen, men eftersom mina hatcheries och overlords dog hela tiden var det svårt att få upp någon vettig armé. Jag lyckades dock hålla mig på 3-4 inkomstgivande baser nästan hela tiden, mot hans 1-2. Efter ett tag tog hans baser slut och jag kunde segra!

Vad har jag lärt mig nu då? Jo... För det första är jag för jävla seg och dålig. Hinner inte med att göra hälften av vad jag ska. Sedan måste jag lära mig zergenheterna bättre. Kom på i sista matchen att jag tror såna där brood lords är någon slags bra anti-air-enhet, men jag kom inte ihåg hur man byggde dem. Jag tror man ska ha greater spire, men i det stadiet av matchen kom jag inte ihåg var jag hade byggt min spire, i stridens hetta. Eller om jag ens hade kvar den, eftersom banshees sköt ner all min skit hela tiden. Tror jag byggde 3-4 hydralisk den och 2-3 spires i matchen. Vilken pärs!

Eftersom jag inte tog några screenshots i matchen så kikade jag på replayen och screenshottade lite för er kära bloggläsares skull.

/Glurko

Placeringsmatcherna spelade... igen...

Jag har inte hunnit spela något sc2-beta alls på sistone, men idag spelade jag klart mina återstående tre placeringsmatcher efter b.net-resetten. Jag har återgått till att spela zerg och hade 1-1 sedan tidigare. En lyckad roachrush och en misslyckad dylik.
Det var tre riktigt roliga matcher nu, tyckte jag. Jag mötte en zerg, en terran och en protoss och överlistade dem alla!

Zergen jag mötte först spelade ungefär likadant som jag. Vi gick roaches, fast 6 zerglings i början, så fort poolen kom upp. Sprang mot varandras baser med zerglingsen. Skillnaden var att min queen och mina drones dödade hans zerglings. Mina zerglings dödade hans queen och de flesta av dronesen, sen kom ju roaches ganska strax efter. Seger!

Mot terran har jag sedan tidigare bittert fått erfara att roachrush kanske inte är det bästa, eftersom de lätt kan få upp massa elaka marauders i god tid och krossa en. Jag provade att direktexpa denna gången istället, med siktet inställt på hydralisker eller något.
Han svarade genom en snabb exp själv, varpå jag genast slog om strategi och började pumpa zerglings. Jävlar vad med zerglings man får på två hatcheries som ständigt befruktas av en queen.
Det var riktigt kul att se massvis av zerglings springa över en terran-bas. He he he.

Mot protossen gjorde jag det gamla vanliga luret jag brukar köra i 2on2. Gå roaches tills han fokuserar helt på immortals. Då kommer mutaliskerna. Sucker!

Med detta placerade jag mig återigen i guld-divisionen, där jag fick så jävla mycket stryk senast, så jag vågade inte spela mer. Kanske lite senare under dagen, eller imorrn, eller nästa vecka.

/Glurko

RSS 2.0